Me Naiset
|
Raisa Laine

Intialaiset pikkupiiraat eli samosat syntyvät helposti, kun kieputat taikinan oikein paikoilleen. Katso ohjeet videolta!

Broileri-kasvissamosat syntyvät valmiista filotaikinasta kieputtelemalla. Filotaikina kuivuu nopeasti, joten säilytä sulaneita arkkeja täyttämisen ajan puhtaan, kostean keittiöpyyhkeen alla.

Lempeän makuiset samosat ovat mainiota tarjottavaa tulisen jogurttikastikkeen kanssa. Soosin tulisuutta voit säädellä itse.

Broileri-kasvissamosat

25–30 kpl

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 45 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 pkt valmista filotaikinaa

täyte

2 broilerin rintafileetä

1 bataatti (n. 600g)

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl öljyä

1 tl juustokuminaa

1 tl kurkumaa

1 tl suolaa

½ limetin mehu

½ dl lehtipersiljaa

hienonnettuna

kastike

3 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl srirachaa

1 tl hunajaa

½ tl suolaa

½ limetin mehu

voiteluun

munaa

uppopaistoon

1 l rypsiöljyä

1. Ota filotaikina huoneen­lämpöön sulamaan.

2. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista broilerikuutiot. Lisää kasvikset ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta juustokuminalla, kurkumalla ja suolalla ja anna hautua kannen alla vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu ja lehtipersilja

ja siirrä syrjään liedeltä.

5. Leikkaa filotaikinasta pitkiä, noin 10 senttiä leveitä soiroja.

Laita lusikallinen täytettä soiron alaosaan ja lähde kääntelemään kolmiona: alaoikea kulma kohti vasempaa, jatkaen aina soiron loppuun. Voitele sauma munalla ja painele samosa kiinni.

6. Uppopaista noin 175-asteisessa rypsiöljyssä puoli minuuttia per puoli tai kunnes samosat ovat kauniin ruskeita. Nosta samosat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

7. Dippaa valmiita samosoja srirachalla maustettuun jogurttikastikkeeseen.

Lisää huippuja piirakkaohjeita Me Naisten numerossa 46/2015!

Sisältö jatkuu mainoksen alla