Jäätynyt mojito hivelee makuhermoja ja helpottaa helteellä.
Jäätynyt mojito hivelee makuhermoja ja helpottaa helteellä.

Tuoretta minttua, limeä, rommia... Jäädytä pakkanen täyteen suussasulavia mojito-slusheja. Tee saman tien tuplasatsi, sillä kaikki haluavat kuitenkin toisen kierroksen!

Mojito-slush

4 annosta

valmistusaika 20 min
+ jäädytys 4 tuntia

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl vettä

2 ruukkua tuoretta minttua

1 ½ dl limemehua

½ dl vaaleaa rommia

1. Mittaa pieneen ­kattilaan sokeri ja vesi. ­Keitä 5 minuuttia, ­jotta sokeri liukenee kunnolla. Anna sokeri­liemen jäähtyä.

2. Nypi minttu­puskista lehdet irti ja ­laita ne ­sauvasekoittimen ­kulhoon yhdessä lime­mehun ja rommin kanssa. Surauta ­mintunlehdet pieneksi silpuksi.

3. Sekoita ­sokeriliemi muihin aineksiin ja ­jäädytä seos.

4. Ota jäätynyt slush pakastimesta ja sekoita lusikalla hileiksi. Jaa neljään annoskulhoon ja syö heti!

Lue myös:

Nämä ruuat aiheuttavat eniten riippuvuutta

Sekoita kesäjuhliin ihana booli! 3 herkullista reseptiä

Tällainen lasi saa janoamaan olutta

Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.
Rouhi pähkinää puuroannoksen päälle. Kuva: Panu Pälviä

Jos haluat puurosta erityisen pehmeän, liota hiutaleita vedessä yön yli.

Chai-puuro ja karamellihedelmät

4 annosta

Valmistusaika 20 min

8 dl vettä

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

½ tl kardemummaa

1/4 tl neilikkaa

1 dl mustaa teetä

2 dl maitoa

Karamellihedelmät

2 banaania tai päärynää

1 rkl voita

1 tl kanelia

2 rkl vaahterasiirappia

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.
  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.
  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.