Wokissa nyhtis on parhaimmillaan: se on maukasta, muttei kuivaa.
Wokissa nyhtis on parhaimmillaan: se on maukasta, muttei kuivaa.

Uusi kasviproteiini on villinnyt kokeilunhaluiset ja virittänyt vegaanit metsästystunnelmaan. Mutta millaiseen ruokaan se sopii parhaiten?

Nyhtökaura on käyttövalmis tuote, jota ei tarvitse kypsentää, ainoastaan lämmittää. Sen voi kuumentaa mikrossakin. Nyhtökauraa voisi verrata esimerkiksi valmiiksi kypsennettyyn nyhtöpossuun tai paistettuun jauhelihaan. Se ei siis välttämättä vaadi mitään jatkokäsittelyä.

Yhdestä 250 gramman paketista riittää kolmelle tai neljälle syöjälle. Hinnat vaihtelevat kolmesta viiteen euroon.

Millaisiin ruokiin nyhtökauraa kannattaa käyttää?

Nyhtökaura on rakenteeltaan säikeistä ja hieman viljamaista. Keitettäessä se imee kosteutta. Siksi se ei varsinaisesti sovi haudutettavaksi, vaan on parhaimmillaan sellaisenaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kastikkeessa tai liemessä haudutettuna nyhtökaura imee itseensä kosteutta, ja sen rakenne muuttuu pehmeän leipämäiseksi. Tätä voisi verrata siihen, kun upottaa krutongin tomaattikeittoon: toiset inhoavat pehmennyttä krutonkia, mutta toisille se on taas koko krutongin idea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parhaiten nyhtökaura sopii ruokiin, jotka kypsennetään paistamalla.

Parhaiten nyhtökaura sopii siis ruokiin, jotka kypsennetään paistamalla – joko uunissa tai pannulla. Esimerkiksi wokki on erinomainen tapa käyttää nyhtökauraa. Kevyesti öljyssä paistettuna sen voi käyttää sellaisenaan leivän päällä tai tortillassa. Katso ohje nyhtökaurawokkiin täältä!

Kokeile nyhtökauraa myös pyöryköissä. Katso herkullisten nyhtökaura-kikhernepyötyköiden ohje täältä.

Keittoihin ja patoihin nyhtökaura kannattaa lisätä viime hetkellä. Tällaiseen haudutettavaan ruokaan sopivat kuitenkin pavut paremmin. Keittoruuista esimerkiksi rameniin tai pho-keittoon nyhtökaura on kuin tehty, koska liemi ja keittoainekset yhdistetään vasta juuri ennen syömistä. Silloin nyhtökauran rakenne pysyy kiinteänä.

Myös pitaleipiin, täytettyihin patonkeihin ja pizzaan nyhtökaura sopii mainiosti! Katso resepti pizzalle täältä ja nyhtökaura-texmexpiirakan ohje täältä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Oletko sinä maistanut jo nyhtökauraa?

En
En
84.6%
Kyllä
Kyllä
15.3%
Ääniä yhteensä: 98
Vierailija

Yritin äänestää tuota nyhtökauran maistamista, mutta ainakaan iPadilla ei onnistu. Ei vaan noteeraa vastaustani mitenkään, vaan palaa taikaisn sivulle.

Muka vamisruokaa

Sorry! Jäi mainitsematta, että olen mies, enkä kokki, kuten joku ehkä arvasikin. Mutt ton nyhtykauran nimeksi sopis kyll nöftäkaura

Sisältö jatkuu mainoksen alla