Soppa365
Viimeistele annos tuoreilla yrteillä. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Viimeistele annos tuoreilla yrteillä. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kun kala lisätään viimeisenä, se pysyy mehukkaana.

Curryn juju on mausteiden kypsentäminen ensin. Näin mausteiden maut aukeavat kunnolla. Etenkin kurkuma ja curry tarvitsevat kunnon lämmityksen maistuakseen paremmin. Kun ne jätetään paistamatta, maku saattaa jäädä puiseksi. Käytä mausteita ronskiksti, jotta ruokaan tulee paljon makua!

Lisää kala ihan viimeisenä, jotta se pysyy mehevänä. Kalaksi käy kaikenlaiset vaaleat kalat.

Kookos-kalacurry

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl (punaista) kvinoaa

400 g turska- tai kuhafileitä

1 kukkakaali

1/2 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

5 cm tuoretta inkivääriä

5 cm tuoretta kurkumaa

2 rkl ruokaöljyä

1 tl kardemummaa

1 tl korianterijauhetta

1 tl kurkumajauhetta

1 rkl (keltaista) currytahnaa

1 sipuli

1 prk (400 ml) kookosmaitoa

1/2 l vettä

1 kalaliemikuutio

1 ruukku korianteria

  1. Laita kvinoa kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kala noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Paloittele kukkakaali veitsellä.
  3. Pilko chili sekä kuoritut valkosipulit, inkivääri ja kurkuma. Kuullota paloja öljyssä padassa tai kattilassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja currytahna. Kuori ja lohko sipuli ja lisää mausteiden joukkoon. Kaada kookosmaito ja vesi pataan, ja murenna liemikuutio joukkoon.
  4. Lisää kukkakaalit pataan ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kukkakaali pehmenee hieman mutta on vielä napakkaa.
  5. Lisää kalat pataan ja anna kiehua, kunnes kala on kypsää, noin 3 minuuttia.
  6. Viimeistele pata hienonnetulla korianterilla ja tarjoa kvinoan kanssa.

Resepti: Tra Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla