Soppa365
Nosta grillatut kanansiivet silputuista yrteistä valmistetun salaatin päälle.
Nosta grillatut kanansiivet silputuista yrteistä valmistetun salaatin päälle.

Siivet ovat ehkä helpoimmin grillattavaa broileria. Lue vinkit, joiden avulla onnistut broilerin grillauksessa takuuvarmasti.

Broilerin grillaaminen koetaan usein hankalaksi. Siipikarjan liha tulee valmistaa täysin kypsäksi, mistä johtuen sitä paahdetaan helposti varmuuden vuoksi liikaakin. Lopputulos on kuiva ja sitkeä, varsinkin jos kyseessä on broilerinfilee, joka olisi parhaimmillaan juuri kypsyttyään.

Varma niksi on grillata broileriin nopeasti rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpötila on 74 astetta. Voit testata kypsyyden sisälämpömittarilla tai pistämällä veitsellä lihan paksuimpaan kohtaan. Jos sisältä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. 

Siivet ovat yllättäen ehkä helpoimmin grillattavaa broileria. Niiden maku ja mehevyys eivät kärsi, vaikka kypsentäisit kauankin. Tasakokoiset siivet on myös helppo kypsentää grillissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei muuta kuin grillaamaan! Alla oleva vietnamilaistyylinen marinadiohje sopii mainiosti kaikelle broilerinlihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vietnamilaiset kanansiivet

20 minuuttia + 4 tuntia marinointiin

4 annosta

1 pkt (800 g) broilerin siipiä

MARINADI

2 valkosipulinkynttä

1 salottisipuli

40 g inkivääriä

2 rkl vettä

2 rkl osterikastiketta

2 rkl soijakastiketta

2 tl sokeria

1 tl vahvaa sinappia

2 tl kalakastiketta

LISÄKSI

1 ruukku korianteria

1 ruukku minttua

1 ruukku thaibasilikaa

1 ruukku herneenversoja

1 dl suolapähkinöitä

1 limetti

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siivet reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Resepti: Anu Brask, Me Naiset

Juanita

Vierailija kirjoitti:
Osterikastike? Thaibasilika?  On kyllä niin helsinkiläisiä hienosto-ohjeita :)

”Helsinkiläisiä”??? Olen asunut saaristossa elämäni ja käyttänyt osterikastiketta ainakin kaksikymmentä vuotta. Thaibasilika on myös ihan vakio. Ei ne todellakaan ole mitään erikoisia, ihan koko Suomesta löytyy ja tavallisista kaupoista. Eri tuotteita on saatavilla usein kysynnän mukaan, joten lähde vaan omasta kaupasta etsimään ja pyydä tilaamaan, jollei hyllystä löydy. Isot ketjut ostaa samoilta toimittajilta ympäri maan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla