Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Jauhelihapihvi on maustettu helposti kaupan valmiilla tandooritahnalla.
Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Jauhelihapihvi on maustettu helposti kaupan valmiilla tandooritahnalla.

Perusbiffit majoneesin, ketsupin ja sinapin kanssa on nähty - nyt on aika täyttää sämpylät kaikella muulla.

Perusjauhelihapihvin varioiminen on supersimppeliä, kun otat avuksesi kaupan valmiit maustetahnat. Valmis tandooritahna ja ripaus juustokuminaa riittävät karitsanjauhelihan maustajaksi.

Lammaspihvien lisäksi purilainen on täytetty salaatilla, punasipulilla, mangochutneyllä ja punajuuritsatsikilla. Pääset vielä helpommalla, kun käytät kaupan tsatsikia sellaisenaan, ilman punajuurta ja minttua. Herkkua niinkin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tandoorilammashampurilaiset ja punajuuritsatsikia

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 30 minuuttia

400 g karitsanjauhelihaa

2 rkl tandooritahnaa

1 tl jeeraa

Punajuuritsatsiki

1 vakuumiin (ei etikkaliemeen) pakattu kypsä punajuuri

1 pkt (noin 200 g) kaupan valmista tsatsikia

2 rkl hienonnettua minttua

Lisäksi

4 hampurilaissämpylää

½ punasipuli

4 rkl mango chutneytä

4 salaatinlehteä

 

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.
  2. Tee ensin punajuuritsatsiki. Raasta punajuuri hienoksi ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä sillä aikaa, kun teet loput. Sekoita lopulta punajuuri tsatsikin kanssa. Hienonna minttu joukkoon.
  3. Sekoita jauheliha, tandooritahna ja jeera keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. 
  4. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja pidä grillin kansi kiinni. Käännä pihvit lastalla, kun niiden pinta pisaroi reilusti. Jauhelihapihvi on valmis, kun pinta pisaroi jälleen reilusti. (Noin 3 minuuttia per puoli). Pihvin voi antaa vetäytyä hetken folion alla.
  5. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.
  6. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat pohjalle mangochutneytä, päälle salaattia ja sipulia, pihvin ja päälle punajuuritsatsikia.

 

Nachot hampurilaisen välissä -mikä ihana rusahdus purtaessa!

 

Intialaisesta maailmasta on vain pieni loikkaus tex mexiin. Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin, ja muut tex mex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden. Niiiden määrässä ei voi juuri liioitella. Laita halutessasi hampparin sisään vielä tomaattiviipaleita ja suolaisen happamia jalapeno-renkaita.

Teetpä sitten peruspihvejä tai maustettuja sellaisia, jauhelihapihvit kannattaa aina muotoilla niin, että pihvi on sämpylää isompi ja selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Grillatessa pihvi nimittäin pullistuu keskeltä ja kutistuu.

 

Nachoburgerit

4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

1 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

Päälle

4 viipaletta (cheddar)juustoa

Lisäksi

4 hampurilaissämpylää

1 avokado

4 rkl guacamolea

4 rkl majoneesia

4 rkl hedelmäsalsaa (esimerkiksi tropical)

1 dl murskattuja maissilastuja (nachoja)

(tuoretta korianteria)

 

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. 
  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli (tai kunnes kypsyys on hieman rosee).
  3. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.
  4. Kuori avokado ja viipaloi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsalsaa ja maissilastuja. Laita kansi päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla