Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Itse valmistettu pehmis syntyy käden käänteessä jogurtin ja sitruunatahnan avustuksella.

Kuumenna kattilassa noin viisi minuuttia hiljalleen sekoitellen mustikoita, hillosokeria, sitruunan raastettua kuorta ja kanelia. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.

Yhdistä keskenään hieman pehmennyt jäätelö, jogurtti ja sitruunatahna. Lisää sekaan mustikkahilloketta nokareittain ja sekoita kevyesti niin, että seokseen muodostuu isoja raitoja. Annostele tarjolle ja nauti heti.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 25 minuuttia

Resepti

200
g
mustikoita
hillosokeria
sitruunan raastettu kuori
ripaus kanelia

Lisäksi

1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)