Kuva Pia INberg
Kuva Pia INberg

Valmista pohja vaahdottamalla kananmunat ja sokeri ja siivilöi sekaan keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 5–7 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. Kumoa paistunut pohja puhtaalle leivinpaperille ja peitä keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Pane kattilaan ½ dl kermaa, maito, kardemummapalot, kanelitangot, sokeri ja pikakahvijauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes jäljellä on noin ½ dl tiivistynyttä nestettä.

Siivilöi mausteet pois ja jätä mausteseos jäähtymään siirapiksi. Vaahdota loput kermasta ja mausta vaahto jäähtyneellä maustesiirapilla. Levitä kermavaahto jäähtyneelle torttupohjalle ja ripottele pinnalle valutetut, sulat mustaherukat. Kääri rullalle. Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen viipalointia. Leikkaa varovasti annospaloiksi ja tarjoile.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 25 minuuttia + vetäytymisaika 60 minuuttia

Resepti

4
kpl
kananmunia
2
dl
sokeria
perunajauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta

Täyte

2
dl
vispikermaa
1
dl
maitoa
10
kpl
kokonaista kardemumma­palkoa
2
kpl
kanelitankoa
1
rkl
sokeria
1
tl
pikakahvijauhetta
1
dl
pakastemustaherukoita