Soppa365
Koivet valellaan korianterivoilla ja pyöräytetään sitten maissilastuissa. Kuva: Ninna Lindström
Koivet valellaan korianterivoilla ja pyöräytetään sitten maissilastuissa. Kuva: Ninna Lindström

Broilerinkoivet saavat rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Maissilastuissa on makua ja rakennetta. Siksi ne sopivatkin loistavasti broilerin kuorruttamiseen. Jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota, ole tarkkana kaupassa, osa hiutaleista sisältää ohraa tai vehnää.

Rapeat koivet paistetaan uunissa eli uppopaistamisen mutkikkuudesta ei tarvitse huolehtia. Maukkaat koivet sipaistaan ensin korianterivoilla ja sitten vasta pyöräytetään murskatuissa muroissa.

Tarjoa broileri paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Corn flakes -koivet

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 1 t 10 min

800 g broilerin koipia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Korianterivoi

25 g voita

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 tl jauhettua inkivääriä

½ tl jauhettua korianteria

½ rkl fariinisokeria

½ tl suolaa

Päälle

2 dl maissihiutaleita (cornflakes)

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla