Soppa365
Suklaapuuro maistuu sekä kylmänä että lämpimänä. Kuva Mikko Hannula.
Suklaapuuro maistuu sekä kylmänä että lämpimänä. Kuva Mikko Hannula.

Unohda terveyspuurot! Nyt tulee klassikko, jolla lapsia hemmoteltiin jo 80-luvulla.

Rankan päivän ilta, lapsen synttäriaamu, suklaanhimo. Tämä helppo retroherkku toimii lähes aina.

Suklaapuuro on yksinkertaisesti kaakaojauheella ja sokerilla maustettua mannapuuroa. Kun puuron hauduttaa hyvin, se muistuttaa niin paljon suklaavanukasta kuin puuro voi ylipäänsä muistuttaa.

Suklaapuuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Jos jäähdytät puuron, sen voi myös vaahdottaa vispipuuron tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse sokeroimaton kaakaojauhe

Helpointa on keittää puuro pohjaanpalamattomaan maitojuomaan, jolloin kevyt sekoittelu riittää estämään aineksia tarraamasta pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jätä kaakaojuomajauheet kaappiin: kunnolla suklaisen maun saat tummalla kaakaojauheella. Jotta kaakaojauhe ei jää paakuiksi puuroon, se sekoitetaan yhteen mannasuurimoiden ja sokerin kanssa ennen lisäämistä kiehuvaan maitoon.

Muista ripaus suolaa

Kuten suklaaleivonnaiset, myös suklaapuuro kaipaa ripauksen suolaa. Se antaa ryhtiä makeaan puuroon ja tekee mausta tasapainoisen.

 

PS Puurosta saa helposti vegaanisen vaihtamalla maidon kauramaitoon! Mitä kermaisemman maidon valitset, sitä parempi.

 

Suklaamannapuuro

4 annosta

Valmistusaika 10 min

1 l täysmaitoa tai pohjaanpalamatonta maitojuomaa

1½ dl mannasuurimoita

¾ dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa

  1. Sekoita mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimoseos. Alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.
  3. Tarjoa maidon ja halutessasi suklaaraasteen ja tuoreiden vattujen kanssa.
Vierailija

Tein gluteenittoman version karkeista riisijauhoista ja kookoskerma+vesi. Nyt täytyy vielä malttaa odottaa että jäähtyy hiukan. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla