Soppa365
Kaikki pellille ja uuniin! Kuva: Sami Repo
Kaikki pellille ja uuniin! Kuva: Sami Repo

Siemenet paistuvat rapeaksi näkkäriksi.

Siemennäkkäristä tuli hitti muutama vuosi sitten. Jauhot unohdetaan leivonnasta kokonaan!

Leivän itu on siemenissä, joissa on sitä kaikkea hyvää mitä ravitsemussuositusten ylistämissä pähkinöissäkin. Siis rutkasti kuitua, hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja proteiineja. Siemenet ovat lisäksi paljon edullisempia kuin tyyriit pähkinät.

Koska leipä on terveyspommi ei tarvitse ollenkaan huolestua, vaikka pellillinen tulee syötyä lähes huomaamatta ja löytää itsensä paistamasta jo viikon viidettä satsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siemenet kannattaa aina pureskella kunnolla, jotta E-vitamiinit, kalsium, seleeni ja muutkin hyötyaineet pääsevät vaikuttamaan elimistöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siemennäkkäri

1 pellillinen

valmistusaika10 min + 55 min

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1/2 dl chiansiemeniä

2 dl  kiehuvaa vettä

1/2 dl öljyä

1 tl suolaa

(sormisuolaa koristeeksi)

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
  3. Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
  4. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.
  5. Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.
  6. Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
  7. Anna jäähtyä.

Resepti: Katja Nordlund, Me Naiset 

Sisältö jatkuu mainoksen alla