Soppa365
Lehtipihvi höystetään nyt maustevoilla, jossa on argentiinalaisen chimichurrin maut.
Lehtipihvi höystetään nyt maustevoilla, jossa on argentiinalaisen chimichurrin maut.

Murea, ohut ja kauniisti ruskistunut lehtipihvi ja päälle sulava maustevoi ovat täydelliset yhdessä. Lue neljä vinkkiä ja paista elämäsi lehtipihvit.

  1. Nuiji liha lehdenohueksi. Lehtipihvejä myydään valmiiksi nuijittuina, mutta voit valmistaa niitä helposti itsekin. Osta naudan ulkofileetä tai mureaa sisäpaistia, leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja nuiji kevyesti mutta napakasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi. Jos et omista lihanuijaa, voit nuijia pihvit myös kämmenpohjalla leikkuulautaa vasten.
  2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Kylmänä pannulle nostettu pihvi jäähdyttää pannun, jolloin liha alkaa vain kiehua omassa nesteessään eikä ruskistu kunnolla. 
  3. Kuumenna pannu kunnolla. Pannu saa olla reilusti kuuma, jotta ruskistuminen alkaa saman tien. Älä lisää liikaa rasvaa pannulle, sillä se vain roiskuu hellalle eikä paranna lopputulosta. Jos omistat valurauta- tai hiiliteräspannun, paista pihvi sillä.
  4. Muista maustevoi. Maustevoinappi kruunaa lehtipihvin! Kun höystät voin chimichurri-tyyliin tuoreyrteillä, valkosipulilla ja chilillä, makua riittää koko pihviin.

 

Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi

4 annosta

20 min

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 lehtipihviä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

Chimichurri-maustevoi

100 g voita

1 valkosipulinkynsi

½ ruukkua lehtipersiljaa

½ ruukkua korianteria

4 oreganonoksaa

½ punainen chili

½ tl suolaa

  1. Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
  2. Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla