Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Mehevä pullakakku yllättää kahvipöydässä.

1. Pyörittele taikinasta kaksi pitkää tankoa (kumpikin noin 40–50 cm). Jaa molemmat tangot 18 palaan. Pyörittele palat palloiksi. ­Yhden pallon halkaisija on noin 2–3 cm.

2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli pussissa. Sulata voi.

3. Pyörittele pullapallot ­ensin voisulassa ja hölskyttele niitä sitten muutama kerrallaan sokeripussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Voitele noin 1,5 litran ­vetoinen kuivakakkuvuoka, jossa on reikä keskellä. ­Lado pullapallot vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja ­kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Paista pullakakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassa 5 minuuttia ja kumoa se sen jälkeen leivinpaperin päälle. Käännä kakku oikeinpäin. Jäähdytä vielä 10 minuuttia.

6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua kakun sisä- ja ulkoreunoille. Anna kovettua vähintään tunti.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 1 ½ tuntia + kovettumisaika: 1 tunti

Resepti

½ annosta pullataikinaa
3
dl
fariinisokeria
3
tl
kanelia
75
g
voita

Pinnalle

3
dl
tomusokeria
3
rkl
sitruunalla maustettua vettä
Sisältö jatkuu mainoksen alla