Soppa365
Koristele kesäiseksi kukilla.
Koristele kesäiseksi kukilla.

Vadelma ja suklaa ovat tunnetusti ihana yhdistelmä.

Mokkapalojen kesäisempi versio syntyy, kun käytät leivontaan vadelmaa. Kahvin, suklaan ja vadelman yhdistelmä on yllättävällä tavalla raikas.

Pohjaan voi toki upottaa tuoreitakin vadelmia, mutta ohjeessa käytetään kuivattuja. Ne antavat leivonnaiselle hienoisen vadelmaisen aromin.

Kuorrute sekoitetaan tummasta suklaasta ja vadelmahillosta. Mokkapalalevylle levitetään kuitenkin ennen kuorrutetta kerros vadelmahilloa. Kaupan vadelmahillo hoitaa tehtävän erinomaisesti, mutta oman puutarhan vadelmissa on omaa hohtoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vadelmamokkapalat

20 palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 40 min

150 g voita huoneenlämpöisenä

2½ dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl espressoa tai vahvaa kahvia

1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia (esim. Dr. Oetker)

Pinnalle

1½ dl vadelmahilloa

200 g tummaa suklaata

1½ dl kuohukermaa

1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia

  1. Laita uuni kuumeneman 200 asteeseen.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet, jäähtynyt kahvi ja pakastekuivatut vadelmat taikinaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  5. Levitä vadelmahillo jäähtyneen levyn päälle.
  6. Lohko suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna seosta, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä suklaakuorrute hillon päälle. Ripottele pinnalle pakastekuivattuja vadelmamuruja.
  7. Anna kuorrutteen jäähtyä. Jos haluat, ripottele päälle kuivattuja ruusunlehtiä tai muita syötäviä kukkia. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja viistosti kolmiopaloiksi

Resepti: Christina Aaltio, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla