Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

1. Valmista leivospohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

2. Yhdistä keskenään jauhot ja lisää seos siivilän läpi
kananmuna-sokerivaahtoon.

3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä öljyllä voidellun leivinpaperin päälle isolle uunipellille.

4. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia kypsäksi. Kippaa puhtaan leivinpaperin päälle jäähtymään. Poista leivinpaperi kypsästä pohjasta varovasti.

5. Valmista täyte. Sekoita kerma, jogurtti ja vanilja­kastikeaines sekä ­sokerit.

6. Leikkaa juomalasin avulla jäähtyneestä pohjataikinasta 8–10 halkaisijaltaan 5–6 sentin leivospohjaa.

7. Levitä ympyröiden pintaan hilloa ja päälle kerros täytettä. Lisää pinnalle pohjataikinasta jääneitä leikattuja taikinapaloja niin, ­että saat leivoksista kupolin muotoisia. Levitä päälle ­loput täytteestä.

8. Nosta leivospohjat peitettynä viileään tunniksi.

9. Kaulitse sokerimassoista tai marsipaanista tomusokeroiduilla pöydällä ohuet, tasaiset levyt. Ota levyistä halkaisijaltaan noin 15 sentin lasikulholla pyöreitä paloja.

10. Nosta sokerimassa- tai marsipaanilevypalat tomu­sokeroitua kaulinta apuna käyttäen leivoksien pinnalle niin, että leivoksen pinta peittyy tasaisesti. Painele reunat varovasti alas ja leikkaa pois ylimääräinen sokeri­massa tai marsipaani.  

11. Koristele leivokset haluamallasi tavalla.

Resepti

Annoksia:
9
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 60 min + viilentymisaika 60 min

Resepti

4
kpl
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoa
1
dl
ohratärkkelystä

Täyte

2
dl
kuohukermaa
2
dl
maustamatonta paksua jogurttia
1
dl
vaniljakastike­ainesta (esim. Blå Band)
sokeria
vaniljasokeria
1
dl
vadelmahilloa

Päälle

250
g
vihreää sokerimassaa tai marsipaania
250
g
250 g valkoista sokerimassaa tai marsipaania
tomusokeria kaulimiseen