Soppa365
Käytä marenkiherkkuun omia suosikkimarjojasi.
Käytä marenkiherkkuun omia suosikkimarjojasi.

Marjat piilotetaan marenkikaton alle.

Marenki tunnetaan hitaana herkkuna, mutta pikainenkin versio onnistuu! Siihen tarvitaan aivan samoja aineksia kuin tavalliseen marenkiin eli sokeria ja munaa, mutta kypsennys tehdään uunin sijaan mikrossa.

Hankalin vaihe pikamarengin teossa on keltuaisten erottelu valkuaisista, sillä marenki ei vaahtoudu, jos mukaan tulee keltuaista. Helppo tapa on rikkoa munat varovasti kulhoon ja poimia käsin keltuaiset pois kulhosta.

Kun kypsennät marenkia, ole tarkkana, ettei se kuohu yli. Sammuta mikro, jos marenki kuohuu liikaa. Tarkista kypsyys ja jatka jos marenki ei ole vielä kiinteä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marja-marenkiherkku

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 10 min

4 dl marjoja esim. punaviinimarjoja, vadelmaa ja mustikkaa

2 munanvalkuaista

¾ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

  1. Nosta marjoja mikronkestäviin kuppeihin.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset. Mittaa valkuaisten joukkoon sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Nostele lusikalla marenkivaahtoa kahvikuppeihin marjojen päälle.
  3. Nosta yksi marenki-marjakuppi kerrallaan mikroon ja kypsennä täydellä teholla 30–60 sekuntia. Tarkkaile marenkia kypsennyksen aikana: kun se kohoaa reilusti kupin reunojen yli sammuta mikro hetkeksi, tarkista onko marenki kypsynyt kiinteäksi ja jatka tarvittaessa kypsentämistä. Valmista samoin loput jälkiruokakupit. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Suvi Ruster, Hyvä Terveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla