Cruffini on tietysti croissantin ja muffinin rakkauslapsi.
Cruffini on tietysti croissantin ja muffinin rakkauslapsi.

Nutellalla täytetty cruffini on mitä parhain pikaleivonnainen!

Cruffinit, cronutit ja crohvelit…  anteeksi mitkä?  Tuttujen leivonnaisten parituksia on pulpahtanut säänöllisesti leivontahiteiksi viime vuosien aikana. Ihmekös tuo, sillä usein hybridi yhdistää molempien parhaat puolet. Cruffinit valmistetaan valmiista croissant- eli voisarvitaikinasta muffinivuokien kolossa. Kun ne täyttää nutellalla ja kuorruttaa kahvivaahdolla, lopputuloksena on uskomattoman mehevä suklaa-pähkinäherkku.

Voisarvi on nimenä hämäävä, sillä valmis tölkkitaikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, vaihda nutella maitojauheettomaan suklaa-pähkinälevitteeseen ja tee vaahto kasvivispistä.

Nutella-cruffinit

12 kpl

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusaika 20 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2 tlk croissant-taikinaa (Danerolles)

1 ½ dl nutellaa

Voiteluun

1 kananmuna

Kahvivaahto

2 dl vispikermaa

2 tl pikakahvijauhetta

2 rkl tomusokeria

(Päälle)

(kaakaojauhetta)

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin.
  3. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä .
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta (morttelissa) hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi asti.
  5. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

 

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla