Kaksi hyvää yhdessä on tuplasti maukasta.

Kasvisruokaa ja terveellistä syömistä rakastava valokuvaaja Meeri Koutaniemi antoi Glorian ruoka & viini -lehdelle lempipastakastikkeensa ohjeen. Se on kikhernepesto, jossa yhdistyvät Meerin ystävän opettama hernepesto sekä palestiinalainen hummus.

Kymmenen minuutin pastakastikkeeseen tulee runsaasti tuoreita yrttejä. Reseptissä on käytetty basilikaa ja korianteria, mutta yrttejä voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään. Jos kastikkeesta haluaa tehdä vegaanisen version, pestosta voi jättää parmesaanin pois. Lopputulos maistuu joka tapauksessa herkulliselta.

Kikhernepesto

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

10 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl käyttövalmiita kikherneitä

1 dl (pakaste)herneitä

¼ ruukkua basilikaa

¼ ruukkua korianteria

1 tuore chili

1 valkosipulinkynsi

1 dl cashew-pähkinöitä tai pinjansiemeniä

50 g parmesaanijuustoa raastettuna

1 limetin mehu

1 dl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

  1. Jos käytät säilykekikherneitä, huuhdo ne kylmällä vedellä. Laita kikherneet sulatettujen pakasteherneiden kanssa tehosekoittimen kulhoon. Revi basilika ja korianteri joukkoon. Leikkaa chili viipaleiksi ja poista halutessasi sen sisällä olevat siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Laita chili ja valkosipuli tehosekoittimeen.
  2. Paahda cashew-pähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kaada pähkinät tehosekoittimeen.
  3. Raasta parmesaanijuusto ja purista limetistä mehu. Lisää parmesaani, limetinmehu, öljy ja mausteet tehosekoittimeen ja pyöräytä kaikki ainekset karkeaksi pestoksi. Tarjoa keitetyn pastan kastikkeena.

Resepti: Meeri Koutaniemi/Katja Nordlund, Glorian ruoka & viini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla