Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Hienonna minttu. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu mintun joukkoon. Lisää loput ainekset. Marinoi broilerinleikkeitä noin 15 minuuttia. ”Rullaa” broileri varrastikkuihin. Paista öljyssä kypsäksi. Sekoita ohukaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon kokonaisia korianterin lehtiä. Paista voissa ohukaispannulla kullanruskeita lettuja. Voit ripotella lisää korianterin lehtiä, kun käännät lettuja pannulla. Nauti korianteriletut kanavartaiden ja marinadin kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Marinadi

tuoretta minttua
1
kpl
pieni sitruuna
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sambal oelekia -chilitahnaa
2
rkl
pähkinäöljyä (tai rypsiöljyä)

Lisäksi

450
g
broilerin ohutleikkeitä
katkottuja varrastikkuja
1
rkl
pähkinä- tai rypsiöljyä
1
rkl
pähkinä- tai rypsiöljyä
1
rkl
pähkinä- tai rypsiöljyä paista miseen

Korianteriletut

125
g
valmista ohukaisjauhetta
3
dl
maitoa
1
kpl
kananmuna
suolaa
tuoreita korianterin lehtiä
voita paistamiseen
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.