Kuva Reetta Pasanen
Kuva Reetta Pasanen

1. Tee täyte ja kuorrutus. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kuohukerma kattilassa melkein kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kerman joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.­ Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (noin 4 tuntia tai yön yli). Kuorrutus näyttää tässä vaiheessa ohuelta. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan puuhaarukalla ­sekoittaen. Pilko mansikat neljään osaan ja sekoita ne varoen taikinaan.

3. Voitele ja jauhota pikkuvuoat tai voitele muffinipellin kolot. ­Lusikoi taikina vuokiin. Paista ­200 asteessa ­uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, irrota muffinit ja anna niiden jäähtyä kokonaan ritilällä.

4. Halkaise muffinit kahtia tai leikkaa ne kolmeen osaan. Viipaloi vielä loput mansikat. Levitä muffinien väleihin ja päälle vaahdotettua valkosuklaakermaa ja mansikoita.

Vinkki! Valkosuklaatäytteen sijaan minikakkuihin voi käyttää myös pelkkää kermavaahtoa.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + jäähtymisaika: 4–12 tuntia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kpl
kananmunia
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
pieniä mansikoita

Täyte ja kuorrutus

150
g
valkosuklaata
1
prk
(0,33 dl) kuohukermaa
tarjoiluun mansikoita