Soppa365
Dipin kanssa voi tarjota vaikka naan-leipiä. Kuva: Panu Pälviä
Dipin kanssa voi tarjota vaikka naan-leipiä. Kuva: Panu Pälviä

Avokadodipin vihreyden salaisuus on yrttien ryöppäys.

Yes Yes Yes on helsinkiläinen ravintola, joka tarjoaa modernia kasvisruokaa ja on erikoistunut pienehköihin, jaettaviin annoksiin. Voi olla, että paikan rapeat halloumi-ranskalaiset ovat saaneet eniten huomiota sosiaalisessa mediassa, mutta myös saviuunissa paistetut naan-leivät ja niiden kaverina tarjotut dipit ovat herättäneet ihastusta.

Yksi dipeistä on avokadodippi, joka muistuttaa etäisesti pestoa. Se hurmaa vihreydellään ja pähkinäisyydellään, ja on niin herkullista, että joka ikinen murunen tulee kaavittua tarjoiluastioista varmasti talteen. Dippiin tulee yrttejä yllin kyllin: korianteria, minttua ja thaibasilikaa. Erityisen ihanan täyteläisestä mausta tekee raastettu sitruunankuori.

Yes Yes Yesin keittiömestari Linnea Vihonen, joka antoi dipin reseptin Glorian ruoka & viini -lehdelle, kertoo kaiken alkavan yrttien ryöppäyksestä. Se auttaa yrttejä säilyttämään vihreän värin, joten älä siis ohita ryöppäystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

6 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

20 min

2 ruukkua korianteria

1 ruukku minttua

1 ruukku thaibasilikaa

50 g kuorittuja pistaaseja

½ dl oliiviöljyä

2 avokadoa

1 luomusitruunan kuori ja mehu

½ valkosipulinkynsi

1½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

Koristeluun

2 rkl parmesaanimurua

2 rkl rouhittuja pistaaseja

oliiviöljyä

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.

Resepti: Linnea Vihonen/Krista Kupariharju, Glorian ruoka & viini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla