Meksikolaisten broilerirullien makean­mehevä täyte nauttii chilisen avokadodipin seurasta.

1. Kypsennä ensin broileri. Nosta koipipalat kattilaan ja kaada niiden päälle vettä sen verran, että koivet peittyvät. Lisää veteen suola. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna koipien hautua hiljaa poreilevassa vedessä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Nosta broilerit kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Poista broilereista nahka. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Lisää joukkoon bbq-kastike.

2. Tee avokadokastike. Halkaise avokadot, poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha korkeaan kulhoon. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne kastikkeen muiden ainesten kanssa kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella kastikkeeksi.

3. Jaa broilerinliha tortilloille (2 rkl/lätty). Kääri tortillat rullalle ja pujota niihin hammastikku pitämään sauma kiinni. Kuumenna paistinpannussa muutaman millin kerros öljyä. Paista tortillarullat 2–3 erässä kullanruskeiksi. Käännä rullat välillä. Poista tikut paistuneista rullista.

4. Pilko tomaatit ja salaatinlehdet rullien lisukkeeksi. Tarjoa rullat avokadokastikkeen, ranskankerman ja taco-kastikkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1,5 tuntia kypsymiseen

Resepti

3 broilerin koipipalaa
1
tl
suolaa
12 tortillaa (keskikoko, 17 cm)
rypsiöljyä paistamiseen
2
dl
valmista bbq-kastiketta (esimerkiksi Heinz)

avokadokastike:

2 avokadoa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2
rkl
limetin mehua
korianteria
puolikas jalapeno
2
rkl
vettä
suolaa

lisäksi:

2 tomaattia
4 lehteä jääsalaattia
1
dl
ranskankermaa
valmista taco-kastiketta