Meksikolaisten broilerirullien makean­mehevä täyte nauttii chilisen avokadodipin seurasta.

1. Kypsennä ensin broileri. Nosta koipipalat kattilaan ja kaada niiden päälle vettä sen verran, että koivet peittyvät. Lisää veteen suola. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna koipien hautua hiljaa poreilevassa vedessä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Nosta broilerit kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Poista broilereista nahka. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Lisää joukkoon bbq-kastike.

2. Tee avokadokastike. Halkaise avokadot, poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha korkeaan kulhoon. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne kastikkeen muiden ainesten kanssa kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella kastikkeeksi.

3. Jaa broilerinliha tortilloille (2 rkl/lätty). Kääri tortillat rullalle ja pujota niihin hammastikku pitämään sauma kiinni. Kuumenna paistinpannussa muutaman millin kerros öljyä. Paista tortillarullat 2–3 erässä kullanruskeiksi. Käännä rullat välillä. Poista tikut paistuneista rullista.

4. Pilko tomaatit ja salaatinlehdet rullien lisukkeeksi. Tarjoa rullat avokadokastikkeen, ranskankerman ja taco-kastikkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1,5 tuntia kypsymiseen

Resepti

3 broilerin koipipalaa
1
tl
suolaa
12 tortillaa (keskikoko, 17 cm)
rypsiöljyä paistamiseen
2
dl
valmista bbq-kastiketta (esimerkiksi Heinz)

avokadokastike:

2 avokadoa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2
rkl
limetin mehua
korianteria
puolikas jalapeno
2
rkl
vettä
suolaa

lisäksi:

2 tomaattia
4 lehteä jääsalaattia
1
dl
ranskankermaa
valmista taco-kastiketta
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.