Kuva Sami Backstörm
Kuva Sami Backstörm

Kylmä­savu­­lohikeitto ja sinapilla maustettua jogurttia.

Kuumenna liemi kattilassa ja lisää keittojuurekset sekä perunasipuli­sekoitus. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää suikaloitu kylmä­savu­lohi ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku ja viimeistele keitto hienonnetulla tillillä. Lisää kattilaan ­lientä tai vettä, jos siihen on tarvetta.

Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon kaikki mausteet ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle hieman mausteista jogurttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 45 minuuttia

Resepti

1
l
kala- tai kasvislientä
1
ras
pussillinen keittojuureksia
500
g
perunasipulisekoitusta
250
g
kylmäsavulohta
sitruunan mehu
mustapippuria
tuoretta tilliä
suolaa

Mausteinen jogurtti

1
dl
maustamatonta jogurttia
2
tl
sitruunamehua
ripaus sokeria
1
tl
dijonsinappia
ripaus suolaa ja musta­pippuria
Sisältö jatkuu mainoksen alla