Kuva Nico Backström
Kuva Nico Backström

Kanakeitto on kevyttä syötävää mutta maultaan täyttä tavaraa.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai vokkipannussa. Lisää curry­tahna, paloiteltu sitruunaruoho, inkivääri, viipaloitu valkosipuli, kaffirlimetin lehdet ja chilijauhe. Kuullota mausteita hetki ja kaada kattilaan vesi. Kiehauta ja lisää broilerisuikaleet.

Anna keitoksen poreilla kevyesti noin 15 minuuttia, ja lisää sitten purjon ja paprikan suikaleet sekä parsakaalinnuput. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla thaibasilikalla.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1 sitruunaruoho tai 1–2 tl sitruunaruohotahnaa
pala tuoretta inkivääriä tai 1–2 tl inkivääritahnaa
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
kaffirlimetin lehteä
chilijauhetta
1
l
vettä
400
g
broilerin rintafileetä suikaleina
purjosipuli
2
kpl
paprikaa
200
g
parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
dl
tuoretta thaibasilikaa