Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda kinkkuviipaleita kevyesti pinnoitetulla pannulla ja nosta sivuun.  

Kuullota öljyssä ohueksi viipaloitu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, inkivääritahna ja jeera. Lisää pannulle valutetut kikherneet, tahini, sitruunanmehu, tilkka vettä ja suola.  

Kuumenna hetken ajan seosta sekoitellen ja lisää sitten pilkotut pak choin tai lehtikaalin vihreät lehdet. Kääntele lopuksi joukkoon kypsä pasta ja pilkottu, paahdettu kinkku sekä rouhitut mantelit. Tarkista maku. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 35 minuuttia

Resepti

300
g
täysjyväpastaa
6
kpl
ohutta siivua serrano- kinkkua
1
kpl
pieni keltasipuli
2
kpl
isoa valkosipulinkynttä
1
tl
inkivääritahnaa
1
tl
jeeraa eli juustokuminaa
2
rkl
öljyä
1
prk
(285 / 170 g) kypsiä kikherneitä
1
tl
tahinia
sitruunanmehua
1
tl
suolaa
100
g
varrettomia pak choin eli kiinanpinaattikaalin, lehtikaalin tai pinaatin lehtiä
3
rkl
valmiiksi paahdettuja ja suolattuja manteleita