Hienonna sitruunaruoho huolellisesti, saat enemmän makua taikinaan. Kuva Tuomas Kolehmainen
Hienonna sitruunaruoho huolellisesti, saat enemmän makua taikinaan. Kuva Tuomas Kolehmainen

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.