Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Bulgogi-tacon väliin ladotaan lihan lisäksi korealaista hapankaalia.

1. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Se onnistuu helpoiten, kun liha on hieman kohmeista. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja sekoita­ ne sekä marinadin muut ainekset ja kaada lihalle. Jätä maustumaan muiden ainesten valmistelun ajaksi.

2. Tee kimchi. Leikkaa kaali suikaleiksi. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita ainekset yhteen ja jätä maustumaan hetkeksi.

3. Valmistele muut ainekset. Revi jäävuorisalaatti, kuutioi kurkkua ja tomaattia, hienonna punasipuli. Nosta ainekset tarjolle, lämmitä tacokuoret.­

4. Ota lihat marinadista ja paista viipaleita noin puoli minuuttia molemmin­ puolin todella kuumalla pannulla. Tarjoa kuumana tacojen täytteenä. Jokainen ruokailija saa täyttää tacon makunsa mukaisesti.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia

Resepti

400
g
naudan entrecote-lihaa

marinadi:

soijakastiketta
3
rkl
fariinisokeria
1
rkl
seesamiöljyä
3 valkosipulinkynttä
viinietikkaa
1
tl
cayennepippuria

pikakimchi eli korealainen hapankaali:

1/4 kiinankaali
puolikas valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua inkivääriä
puolikas chili
vettä
sokeria
valkoviinietikkaa
tomaattipyreetä
suolaa

tarjoiluun:

tacokuoria tai tortilloja, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia, ranskankermaa, sriracha-kastiketta