Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tällä kertaa kurpitsa pääsi keittoon.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kurpitsa, poista sisällä olevat siemenet lusikalla ja leikkaa hedelmäliha parin sentin kuutioiksi. Paloittele selleri, kuori palat ja leikkaa kuutioiksi.

2. Kuullota sipuleita öljyssä 3 ­minuuttia tai kunnes ne pehmenevät. Lisää kurpitsa- ja selleripalat sekä rosmariini. Kuullota paloja ­öljyssä noin 5 minuuttia.

3. Lisää kuuma kasvisliemi. Jos kasvikset eivät peity liemeen, lisää kuumaa vettä. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.

4. Paista koristeeksi siemeniä öljyssä pari minuuttia. Mausta seos juustokuminalla. Annostele keitto lautasille ja ripottele pinnalle siemensekoitusta. (Halutessasi hienonna koristeeksi rosmariinia.)

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia

Resepti

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
800
g
kurpitsaa (esimerkiksi myski- eli butternut-kurpitsaa)
200
g
juuriselleriä
2
rkl
öljyä
1 ½ tl kuivattua rosmariinia
1
l
kasvislientä (kuutiosta)

päälle:

2
tl
öljyä
1
dl
siemensekoitusta
1
tl
juustokuminaa
(tuoretta rosmariinia)