Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Porkkana-inkiväärileivokset valmistuvat 40 minuutissa.

1. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (koko noin 15 x 20 cm). Säädä uuni 175 asteeseen.

2. Mittaa sokeri, öljy ja munat kulhoon. Sekoita ne puuhaarukalla.

3. Lisää porkkanaraaste, pähkinät ja inkiväärikuutiot tai -hillo.

4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos taikinaan. S­ekoita, älä vatkaa.

5. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella ­tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele saksanpähkinöillä ja halutessasi inkiväärillä.

Resepti

Annoksia:
14
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + paistoaika 25 minuuttia

Resepti

voita vuoan voiteluun
2
dl
muscovado-sokeria
2
dl
rypsiöljyä
3
kpl
kananmunia
3
kpl
keskikokoista porkkanaa raastettuna (noin 3 dl)
75
g
(noin 2 dl) saksanpähkinöitä rouheena
hillottua inkivääriä pieninä kuutioina tai inkiväärihilloa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
(½ tl raastettua muskotti­pähkinää)

Kuorrute

250
g
mascarpone-juustoa
2
dl
tomusokeria
inkiväärijauhetta
koristeluun saksanpähkinöitä
(hillottua inkivääriä)