Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Valmista marinadi. Hienon­ na persilja, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljyn joukkoon persilja, valko­sipulinkynnet ja mausteet. Laita ulkofilee muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua kylmässä seuraa­ vaan päivään tai vähintään tunnin ajan.

2. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Paista fileeseen nopeasti väri kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kypsennä liha 200­astei­ sessa uunissa 8–10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tar­ joa ne esimerkiksi kikherne­ salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + marinoitumisaika: 1–24 tuntia + huoneenlämmössä 1 tunti

Resepti

lampaan ulkofileetä

Marinadi

ruukkua persiljaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
1
dl
öljyä
suolaa
mustapippuria