Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Marinoitua siikaa ja omena-rucolasalaattia.

Poista siikafileestä nahka ja paloittele kala haarukkapaloiksi. Purista limeteistä mehu ja sekoita mehuun soijakastike, chilirouhe, suola, sokeri ja mustapippuri. Kääntele kalapalat kastikkeeseen ja peitä kulho kelmulla. Anna kalan marinoitua jääkaapissa 1–2 tuntia.

Viipaloi omenat, puolita mini­tomaatit, revi rucola haarukkapaloiksi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita ne keskenään. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja nostele päälle marinoituneet kalapalat. Ripottele pinnalle salaattisiemeniä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 15 minuuttia + marinointi 1-2 tuntia

Resepti

400
g
siikafilettä
2
kpl
limettiä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
chilirouhetta
1
tl
suolaa
sokeria
ripaus mustapippuria
2
kpl
omenaa
200
g
minitomaatteja
1
kpl
ruukku rucolaa
2
kpl
kesäsipulin vartta

Viimeistelyyn

3
rkl
salaattisiemeniä