Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Broilerinsydämet maksavat hallissa pari euroa kilolta. Myös broilerinmaksa on edullista, ja sitä löytyy joka kaupan pakastimesta.

1. Valmista ensin marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Yhdistä ne marinadin muiden ainesten­ kanssa. Kaada marinadi kulhoon tai pussiin broilerinsydänten tai -maksojen päälle. Anna maustua puoli tuntia.

2. Pujota sydämet tai maksat vartaisiin. Grillaa vartaita pari minuuttia kuumassa grillissä tai paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Jätä sydämet ja maksa sisältä vähän­ punertaviksi.

3. Kuumenna öljyä parilassa tai pannussa ja paista siinä tomaatteja muutama minuutti. Tarjoa heti vartaiden kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + 30 minuuttia marinointiin

Resepti

500
g
broilerinsydämiä tai -maksaa

marinadi:

2 valkosipulinkynttä
3 cm tuoretta inkivääriä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
viinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
chilikastiketta (esim. sriracha)

lisäksi:

400
g
luumutomaatteja
250
g
tuoretta pinaattia
öljyä paistamiseen