Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Valmista kakkupohja. Vaahdota kulhossa kovaksi valkuaiset, ripaus suolaa ja sitruunanmehu. Lisää loppuvaiheessa 1/2 dl sokeria. Vaahdota edelleen, kunnes seos on kovaa, kiiltävää ja siitä muodostuu nosteltaessa pysyviä huippuja.

Yhdistä keskenään loput sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Lisää kuiva-aineet vaahdon sekaan ja kääntele seos varovasti tasaiseksi. Levitä taikina öljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi ja tasaiseksi, noin 35–30 sentin levyksi ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Nosta jäähtymään ritilän päälle. Leikkaa jäähtynyt levy pituussuunnassa kahtia ja nostele toiselle pohjalle mansikkaviipaleita ja noin puolet vaahdotetusta, sokerilla maustetusta kermasta. Nosta täytteen päälle toinen levy ja leikkaa sahateräisellä veitsellä varovasti annospaloiksi. Koristele leivosten pinta kermavaahdolla, rouhitulla tai raastetulla tummalla suklaalla ja mansikkaviipaleilla. Nosta noin 15 minuutiksi viileään vetäytymään. Tarjoa tomusokerilla viimeisteltynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
7
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia.

5
kpl
valkuaista
ripaus suolaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoa
leivinjauhetta

Lisäksi

250
g
mansikoita
3
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
2
rkl
sokeria koristeluun
25
g
tummaa suklaata
2
rkl
paahdettuja mantelilastuja
tomusokeria
Sisältö jatkuu mainoksen alla