Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista. Varo ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista, koska silloin valkuaiset eivät vaahtoudu. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja lisää suola vatkaamisen aikana. Lisää myös sokeri vähitellen kolmessa erässä valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi viinietikka ja vatkaa, kunnes vaahto on niin kovaa ettei se valu kulhosta, kun käännät sen alassuin.

Ota leivinpaperi ja piirrä siihen halkaisijaltaan noin 24-senttinen ympyrä. Levitä vaahto ympyrän sisään. Paista uunipellillä uunin alatasolla noin puolitoista tuntia. Nosta marenkipohja jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Pese ja pilko raparperinvarret.

Kuumenna voi paistinpannulla ja paista raparperinpaloja kolmesta viiteen minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja soseutuvat hieman. Nosta pannu liedeltä ja mausta raparperinpalat hunajalla. Jätä seos jäähtymään.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita lime-valkosuklaarahka sen joukkoon. Päällystä marenkipohja raparperinpaloilla ja levitä päälle kerma-rahkaseos. Koristele halkaistuilla mansikoilla, valkosuklaarouheella ja mintunlehdillä.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia + paisto 1 tunti 15 minuuttia

Marenkipohja

6
kpl
valkuaista
suolaa
3
dl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa

Täyte

4
kpl
raparperin vartta
1
rkl
voita
2
rkl
hunajaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
lime-valkosuklaarahkaa

Koristeeksi

mansikoita
30
g
valkosuklaata
mintun lehtiä