Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdon sekaan edelleen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi maissitärkkelys, vaniljasokeri ja limettimehu. Vaahdota seos tasaiseksi.

Levitä marenkimassa öljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kookoshiutaleita.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ensin noin 10 minuuttia ja vähennä sitten lämpöä 175 asteeseen. Paista edelleen 10 minuuttia ja kumoa marenkilevy puhtaalle leivinpapereille jäähtymään. Jos uunissa ollut leivinpaperi on juuttunut marenkiin kiinni, pane leivinpaperin päälle hetkeksi kylmällä vedellä kasteltu, puristeltu talouspyyhe. Näin paperi irtoaa marenkilevystä helpommin. Poista leivinpaperi.

Levitä notkistettu mascarpone jäähtyneelle marenkilevylle. Levitä pinnalle mangososetta ja pieneksi pilkottua, kuorittua omenaa. Jaa levy kahtia keskeltä.

Rullaa torttupalat varovasti leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa kummastakin rullasta terävällä veitsellä varovasti noin 10 viipaletta. Peitä palat ja nosta ne viileään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia + viilennys 30 minuuttia

Resepti

3
dl
sokeria
1
tl
maissitärkkelystä
1
tl
vaniljasokeria
limetin puristettu mehu

Koristeluun

2
tl
kookoshiutaleita
1
tl
seesaminsiemeniä
täyte
250
g
mascarponejuustoa
125
g
mangososetta
1
kpl
iso hapahko omena