Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Sekoita kasvikset kulhossa ja lisää joukkoon öljy, valkosipuli ja yrtit. Kaada kasvikset öljyttyyn uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa kahden mandariinin lohkot kalvottomiksi ja kääntele kypsien kasvisten joukkoon.

Leikkaa ankanrintafileen rasvanahkaan ohuet viillot vieri viereen terävällä veitsellä. Laita rintafileet kuumenevalle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Paista pinnat rapeiksi ja kullan keltaisiksi. Paista myös fileiden toiset puolet. Nosta pannu liedeltä. Sekoita hunajan joukkoon kahden mandariinin mehu sekä paprikajauhe ja inkivääri.

Hiero seos fileen pintaan. Mausta suolalla. Nosta rintafileet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääri fileet vielä folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat ruoasta kevyemmän, poista ankan rasvanahka. Tarjoile yrttikasvisten kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti

Resepti

2
kpl
porkkanaa
6
kpl
perunaa
2
kpl
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
rkl
hienonnettua timjamia
1
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua oreganoa
2
rkl
pientä ankanrintafileetä
3
rkl
hunajaa
4
rkl
mandariinia
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
inkivääriä
suolaa