Varoitus! Pekonimajoneesiin tulee himo.
Varoitus! Pekonimajoneesiin tulee himo.

Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista. 

Makkaraperunat de luxe

4 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia

400 g uusia perunoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g raakamakkaraa tai

Sisältö jatkuu mainoksen alla

mausteista ruokamakkaraa

200 g (mini)parsaa

2 tl öljyä

noin 1 tl (savu)sormisuolaa

pekonimajoneesi

1 pkt (140 g) pekonikuutioita

1 ½ dl majoneesia

1 tl täysjyväsinappia

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

½ tl rouhittua mustapippuria

1. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.

2. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.

3. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.

4. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla