Me Naiset
|
KATJA NORDLUND

Hillolettuja, kanelipaahtiksia ja puolukkaisia vohveleita. Voisiko päivä enää ihanammin alkaa?

Ricottaletut

6 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia

3 munaa
200 g ricottajuustoa tai rahkaa
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
paistamiseen öljyä tai voita

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Yhdistä juusto, maito ja keltuaiset. Lisää jauhot, leivinjauhe, 
sokeri ja suola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovaisesti taikinaan.
Kuumenna pinnoitetulla pannulla rasvaa. Annostele taikinaa ruokalusikallinen lettua kohti ja paista keskilämmöllä molemmin puolin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoa letut hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ruotsalaiset vohvelit

10 kpl
Valmistusaika: 30 minuuttia

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 dl maitoa
50 g voita
2 munaa
1 dl puolukoita
(voita tai margariinia paistamiseen)

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja puolet maidosta sileäksi taikinaksi. Sulata voi mikrossa. Kaada se
lopun maidon kanssa taikinaan ja sekoita. Lisää munat ja puolukat. Kuumenna vohvelirauta, voitele se halutessasi rasvalla ja paista taikina kullankeltaisiksi vohveleiksi.
Tarjoa vohvelit kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kanssa.

Pikachurrot

noin 10 palaa
Valmistusaika: 20 minuuttia

100 g voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
1 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
50 g voita

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa sula taikinalevy poikittain parin sentin nauhoiksi. Nosta nauhat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele nauhoihin haarukalla reikiä. Paista noin 10 minuuttia, kunnes palojen väri on kullanruskea. Jos nauhat pullistuvat hyvin korkeiksi, voit halkaista palat kahtia.

Sulata voi. Yhdistä kaneli ja sokeri. Kasta paistuneet taikinanauhat sulaan voihin ja pyörittele kaneli-sokerissa. Anna kuivua ritilän päällä tai leivinpaperilla 5 minuuttia.
Tarjoa pikachurrot tuoreina kaakaon kanssa.

French toast

4 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia

1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl (täys)maitoa
2 munaa
4 paksua vehnäpaahtoleipää
1 rkl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
voita paistamiseen

Vatkaa jauhot maitoon sileäksi taikinaksi. Vispaa munat joukkoon.

Kasta leipäviipaleet seokseen molemmin puolin. Leipien on tarkoitus imeä itseensä taikinaa.

Paista leivät voissa keskilämpöisellä pannulla. Yhdistä kaneli ja sokerit ja kääntele lämpimät leipäviipaleet seoksessa. Tarjoa kermavaahdon, hillon ja marjojen kanssa.

Amerikkalaiset aamuletut

8 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl voita
2 1/2 dl maitoa
1 muna
voita paistamiseen

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokerit ja suola keskenään. Raasta joukkoon sitruunan keltainen kuoriosa.

Sulata voi ja sekoita se maidon ja munan kanssa yhteen. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.

Paista letut voissa ja tarjoa vaahterasiirapin ja jäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla