Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

1. Kuori vuohenjuusto. Yhdistä se kulhossa sähkövatkaimella kevyen ranskankerman, sokerin, sitruunamehun ja -kuoren sekä vanilja-
sokerin kanssa tasaiseksi.

2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset kerma-juustoseoksen joukkoon kahden keltuaisen erissä.

3. Lisää seokseen jauhot siivilän läpi sähkövatkaimella ­sekoittaen.

4. Pese vispilät huolellisesti ja vaahdota valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

5. Nostele valkuaisvaahto muun taikinan sekaan niin, että saat ­tasaisen seoksen.

6. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24–25 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja korppu­jauhota vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.

7. Paista uunin keskitasolla 175 ­asteessa noin 40–50 minuuttia kypsäksi. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.

8. Anna jäähtyä kunnolla viileässä. Tarjoa esimerkiksi ruokosokeri­siirapilla tai hunajalla maustettujen pakastemarjojen tai marjahillon kanssa.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika: 40–50 minuuttia

Resepti

250
g
vuohenjuustoa
400
g
kevytranskankermaa
2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
raastettua sitruunankuorta
1
tl
vaniljasokeria
6
kpl
kananmunaa
4
rkl
vehnäjauhoa
vuokaan voita ja korppujauhoja

Tarjoiluun

ruokosokerisiirappia tai ­hunajaa
pakastemarjoja tai marjahilloa