Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

2. Erottele munista val­kuaiset ja keltuaiset. Vat­kaa appelsiinimehu keltuaisten joukkoon. Sekoi­ta seos varovasti sulan suklaan joukkoon.

3. Vatkaa valkuaiset puh­taassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaah­to varovasti suklaaseen.

4. Jaa mousse tarjoilu­ laseihin ja siirrä kylmään vähintään tunniksi. Juuri ennen tarjoilua vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lusikoi se suklaamous­sen päälle. Raasta koris­ teeksi appelsiinin kuorta.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + hyytymisaika: 1 tunti

Resepti

150
g
maitosuklaata (esimerkiksi Green & Blacks 34%)
3
kpl
kananmunaa
3
rkl
appelsiinimehua

Päälle

1
dl
kuohukermaa
1
kpl
appelsiini