Uskoisitko, että joukossa on kikherneitä? Etpä usko vielä maistettuasikaan!
Uskoisitko, että joukossa on kikherneitä? Etpä usko vielä maistettuasikaan!

Maapähkinäpirtelöstä nautit hyvällä omatunnolla.

Tammikuu on perinteistä ryhtiliikkeiden aikaa. Unohda kaalikeittokuurit ja sellerikidutukset, sillä herkuttelu mahtuu kaikkiin vuodenaikoihin. Se voi kuitenkin olla samaan aikaan herkullista. Maapähkinävoista, kikherneistä, taateleista, banaanista ja kaakaojauheesta valmistettava pirtelö on todellinen herkku, ilman ylenpalttista sokeria.

 

Maapähkinäpirtelö

2 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusaika 5 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

1 dl kikherneitä

2 paloiteltua ja pakastettua banaania

4 taatelia

2 rkl maapähkinävoita

2 rkl kaakaojauhetta

ripaus suolaa

noin 3 dl mantelimaitoa (tai kauramaitoa)

 

(Lisäksi

Vaahdotettua kauravispiä (tai soijavispiä))

 

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Mittaa kaikki ainekset mantelimaitoa lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää neste erissä, kunnes pirtelö on haluamasi paksuista.
  3. Vaahdota päälle kasvivispiä ja tarjoa heti.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Allergikko

Tuosta listasta löytyi kaksi ainesosaa, jotka eivät ole koivu-leppä-siitepölyallergisten nounou-listalla:
Suola ja kaakaojauhe 😁.

Sisältö jatkuu mainoksen alla