Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Maailman helpoin ja ehkä herkullisin pasta on valkosipulilla, chilillä ja persiljalla kruunattu spagetti.

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Kuori ja hienonna valko­sipulit. Halkaise chilipalko ja poista siemenet ja valkeat osat. Paloittele chili.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja chilit. Kuullota miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Nosta kattila levyltä ja lisää hienonnettu persilja.

4. Valuta kypsä spagetti lävikössä. Kaada spagetti valkosipuli-chiliseoksen joukkoon ja sekoita. Tarjoa spagetin kanssa parmesaaniraastetta ja vaaleaa leipää.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

300
g
spagettia
4
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
chilipalko
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
oliiviöljyä
sileälehtistä persiljaa
parmesaaniraastetta