Kuvat
Hanna Jensen
Soppa365
Unohda säntilliset kuutiot: tässä perunasalaatissa tärkeintä on maku.
Unohda säntilliset kuutiot: tässä perunasalaatissa tärkeintä on maku.

Maailma on täynnä perunasalaattiohjeita, mutta jos haluat ottaa niistä haltuun vain parhaan, tämän reseptin äärellä olet lähellä.

Kuninkaallisen perunasalaatin nimellä kulkeva maineikas resepti on lontoolaisen keittiömestarin, Yotam Ottolenghin kirjasta Plenty. Soppa365:lle sen on suomentanut, kokeillut ja mukaellut Hanna Jensen.

"Perunasalaatin maku on jumalainen: tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto", Jensen kirjoittaa.

Ideana on maustaa perunat vielä lämpiminä, jolloin ne murskautuvat kevyesti ja imaisevat kastikkeen maut itseensä. Lopputuloksena ei ole siis täydellisen säntillisiä kuutioita, vaan upea, rehevänmakuinen perunasalaatti, joka sopii ateriaksi ihan sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

4 annosta

30 min

2 dl herneitä (tarvittaessa pakasteherneitä)

800 g uusia perunoita (tai kiinteitä perunoita)

2 dl basilikan lehtiä revittyinä

noin 1 dl pinjansiemeniä tai pistaaseja (paahdettuna kevyesti pannussa ilman rasvaa)

1 dl parmesaaniraastetta

2 valkosipulinkynttä murskattuna

2½ dl hyvälaatuista oliiviöljyä

½ tl valkoviinietikkaa

kourallinen tuoreita mintunlehtiä revittyinä

sormisuolaa ja mustapippuria

2 dl persiljaa revittynä

2 keitettyä kananmunaa

  1. Tee esivalmistelut. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani.
  2. Keitä perunat 15–20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tee tämä perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.

Resepti: Yotam Ottolenghin ohjeesta mukaellut Hanna Jensen

Sisältö jatkuu mainoksen alla