Tämän helpommaksi ei voi enää leipominen mennä: mukisuklaakakku valmistuu viidessä minuutissa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tämän helpommaksi ei voi enää leipominen mennä: mukisuklaakakku valmistuu viidessä minuutissa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pling! Maailman nopein suklaakakku valmistuu mikron kilahduksessa. Varaa ainekset valmiiksi, niin jokainen voi vieras voi sekoittaa itse jälkiruokansa. 

Suklaakakku mikrossa

1 annos

valmistusaika 5 min

1½ rkl jauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl pähkinärouhetta

1 rkl sokeria

¼ tl leivinjauhetta

2 rkl maitoa

1 rkl rypsiöljyä

2 palaa tummaa suklaata

Lisäksi vaniljajäätelöä

1. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, sokeri ja leivinjauhe. Lisää maito ja öljy. Sekoita. Lusikoi taikina noin 1½ dl:n kokoiseen kuppiin. Paina taikinan keskelle suklaapala.

2. Kuumenna mikron täydellä teholla minuutti ja 10 sekuntia. Tarjoile lämpimänä jäätelöpallon kera.