Jotta kukkakaalirieskasta tulee ekstrahyvä, se kannattaa tehdä laadukkaasta ja hyvänmakuisesta oliiviöljystä. Kuva: Rebeca Cenamor
Jotta kukkakaalirieskasta tulee ekstrahyvä, se kannattaa tehdä laadukkaasta ja hyvänmakuisesta oliiviöljystä. Kuva: Rebeca Cenamor

Ai niin, ja myös herkullinen! Samalla reseptillä leipaiset rieskojen lisäksi vaikka pitsapohjan.

Tästä ei rieska enää parane. Soppa365-ruokasivuston kehittelemä pikaleivonnainen on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen, eli terveellinen, mutta tietysti myös herkullinen.

Ihmerieska syntyy niinkin arkisesta raaka-aineesta kuin höyrytetystä kukkakaalista. Kannattaa myös satsata laadukkaaseen, hyvänmakuiseen oliiviöljyyn.

Näitä voit siis leipoa, jos kylään tupsahtavat yllättäen keliaakikko, maitoallergikko ja karppaaja – tai moderni paleoruokavalion noudattaja.

Kukkakaalirieskat ovat tietysti parhaita tuoreina, mutta ne säilyvät muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Kukkakaalirieska

Reseptistä tulee kuusi rieskaa.

Ainekset

500 g kukkakaalia

2 kananmunaa

40 g mantelijauhoa

1 rkl oliiviöljyä

ripaus ruususuolaa

(tarvitset myös keittiöliinan)

1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).

2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen

3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.

4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.

5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

Vinkki! Mausta rieskat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja, juustoraastetta tai vaikkapa chiliöljyä.

Juttua muokattu 6.2. klo 10.19: tarkennettu rieskan olevan vähähiilihydraattinen.
 

Lue myös:

Soppa365: Ruukkulehtikaali on rotevaa serkkuaan herkempi ja maistuu parhaalta raakana

Soppa365: Ei enää ylikypsiä löllökkeitä – opi pomminvarma tapa kypsentää parsaa!

4 x piiras karppaajalle