Soppa365
Parsakaalia, tomaattia, valkosipulia ja fenkolia. Ihana gnocchiannos on nopsasti valmis!
Parsakaalia, tomaattia, valkosipulia ja fenkolia. Ihana gnocchiannos on nopsasti valmis!

Jos rakastat hyvää ja helppoa ruokaa ja kokkaat usein pastaa, tuorepastahyllystä löytyvät gnocchit ovat sinua varten. Saat palleroista hetkessä herkkua, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.

Moni Italian-matkaaja on menettänyt sydämensä gnoccheille, pehmeille taikinamykyille, joita tarjotaan pastan paikalla vaikkapa ihanan salviavoin kanssa. Ei siis ihme, että perunasta valmistettuja palleroita löytää nykyisin jopa kaupan tuorepastahyllystä.

Pastaan verrattuna gnocchit ovat rakenteeltaan tyynymäisempiä, mutta niitä voi hyvin käyttää pastan tavoin lisukkeena tai kastikkeeseen sekoitettuna. Myös muutaman aineksen makuöljyt ja pestot sopivat hyvin gnocchien höysteeksi. Valmisgnocchien keittoaika on useimmiten sama kuin tuorepastan, eli muutama minuutti reippaasti kiehuvassa suolavedessä.

Tässä ohjeessa gnocchit lisätään fenkolilla, chilillä ja rosmariinilla maustettuun tomaattipohjaiseen parsakaalikastikkeeseen. Saat gnoccheista tällä tavoin ihanan arkiruuan neljälle. Älä unohda parmesaania!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parsakaalignocchit

4 annosta 30 min

1 (300 g) parsakaali

½ punasipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

½ tl fenkolinsiemeniä

1 tl kuivattua rosmariinia

½ tl kuivattuja chilihiutaleita

1 tlk (400 g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

4 + 4 rkl raastettua parmesaania

Lisäksi

1 ps (400 g) gnoccheja

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla