Kuvat
Panu Pälviä
Soppa365
Ihanan pehmeä soppa! Kevätsipuli ja seesaminsiemenet ovat piste iin päälle.
Ihanan pehmeä soppa! Kevätsipuli ja seesaminsiemenet ovat piste iin päälle.

Amerikkalaisilla on kanakeittonsa – japanilaisten lohturuokaa taas on pehmeä, soseutettu maissikeitto. Japanissa sitä voi ostaa jopa tölkeissä, mutta parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä.

Pehmeä ja lempeä soppa. Vaaleankeltainen, soseutettu maissikeitto on japanilaisten lohturuokaa. Keiton suosiosta kertoo jotain se, että sitä myydään Japanissa jopa säilykkeenä.

Keitto on kuitenkin helppo valmistaa itse. Tarvitaan vain sipulia, jauhoisia perunoita ja pakastemaissia, joista soppa saa ruokaisan ja sakean koostumuksensa. Kun nesteeksi lisätään kanalientä ja kermaa, ollaan lohturuuan ytimessä. Ruokalusikallinen miriniä eli makeaa japanilaista riisiviiniä taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Jos olet mirinin ystävä, voit hyvin lisätä sen määrää.

Saat keitosta helposti vegaanisen vaihtamalla kanaliemen kasvisliemeen ja ruokakerman kasviperäiseen vaihtoehtoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Japanilainen maissikeitto

4 annosta 30 min

1 iso sipuli

2–3 jauhoista perunaa

2 rkl öljyä

8 dl vettä

2 ps (à 200 g) pakastemaissia

2 kanaliemikuutiota

2 dl (ruoka)kermaa

1 rkl miriniä

½ tl suolaa

Päälle

2 rkl mustia seesamisiemeniä

kevät- tai ruohosipulia

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Resepti: Christina Aaltio, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla