Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Ruskea savusuola antaa kalalle pienen savuhenkäyksen tekemättä kalasta tönkkö­savuista.

1. Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi nahattomiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lautaselle, ripottele niille suola ja nosta toinen lautanen painoksi. Siirrä kalapalat jääkaappiin maustumaan ½–2 tunniksi. Raaputa ylimääräinen suola pois kalojen pinnalta. Tarjoa kalat sashimin tapaan kastikkeen kanssa.

2. Tee kastike. Hienonna sipulin­varret ja sekoita ne kapristen kanssa ranskankermaan. Purista joukkoon limetin mehu. Lisää wasabi, hunaja ja suolaa, sekoita.

3. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja pujota ne kerroksittain tikkuihin kalaviipaleiden kanssa. Lusikoi päälle kastiketta tai tarjoa se erikseen dippikastikkeena.

Vinkki! Jos haluat kalaan tuhdimmin savunmakua, lorauta fileelle nestesavua.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1/2–2 tuntia graavautumiseen

Resepti

400
g
lohifileetä
½ rkl savusuolaa
1 kurkku

kastike:

2 sipulinvartta
1
rkl
kapriksia
200
g
ranskankermaa
1 limetin mehu
1
tl
wasabia
½ tl hunajaa
¼ tl suolaa