Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Täytetty ­munakas ­pelastaa ­kiirepäivinä.

1. Aloita sienilisukkeesta. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit. Kuumenna rasvaa pannulla ja kypsennä sieniä ja sipulia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Siirrä sivuun odottamaan. Paloittele lohi.

2. Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna rasvaa pannulla uudelleen. Kumoa munamassa pannulle. Vedä paistinlastalla ­säteittäisiä vetoja pannun pohjaa myöten reunoilta keskustaa päin. Jatka, kunnes massa muuttuu kiinteäksi, eikä juoksevaa massaa enää siirry lastan vetokohtaan. Lopeta kypsennys, kun massa on hyytynyttä mutta mehevän kosteaa. Siirrä pannu pois levyltä.

3. Levitä munakkaan päälle paistetut herkkusienet, kevätsipulit ja lohi. Taita munakas kaksinkerroin ja ­viimeistele muutamalla ranskan­kermanokareella sekä ripauksella mustapippuria ja suolaa.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

4
kpl
kananmunia
1
rkl
kermaa
suolaa
mustapippuria
1
tl
voita tai margariinia
2
rkl
ranskankermaa

Sienilisuke

100
g
herkkusieniä
3
kpl
kevätsipulia
2
tl
voita tai margariinia
200
g
loimu- tai savulohta