Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkiksi tikuiksi. Kuumenna
oliiviöljy pannulla ja lisää curry ja porkkanat. Kuullota porkkana­tikkuja pannulla niin, että ne hieman kypsyvät.

Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon punaviinietikka, hienonnettu basilika, suola ja mustapippuri.

Puolita avokado ja poista kivi. Ota puolikkaat irti kuorista ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Pirskottele lohkoille sitruunamehua. Paloittele myös lohi ja revi salaatti haarukkapaloiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa lautasille porkkanaa, avokadoa, lohta ja salaattia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja lusikoi annokseen lopuksi kastiketta.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia

Resepti

3
kpl
porkkanaa
2
tl
oliiviöljyä
curryjauhetta
2
tl
punaviinietikkaa
2
rkl
basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2
kpl
avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavulohta
200
g
vihreää salaattia
3
rkl
seesaminsiemeniä

Kastike

1
dl
kevyttä ranskankermaa
1
kpl
sitruuna
1
tl
wasabitahnaa
ripaus suolaa